1 Temmuz 2009 Çarşamba

Büyük Operasyon!

Galatasaray, kaleci problemini sonunda çözdü. Fakat izlenen yol Türkiye'yi değil, Avrupa'yı ayağa kaldıracak cinsten. Olayın iç yüzüne geçmeden önce, basında çıkan haberlerde küçük bir tur yapalım:

Orkun'a jest Aykut'a darbe

30.03.2009 - Hürriyet

G.Saray’ın hocası Bülent Korkmaz yedek kaleci tercihini eski öğrencisinden yana kullanırken, Aykut Erçetin hem tribüne çıktı, hem de maç başına aldığı 5 bin Euro’dan oldu.

G.SARAY’da Bülent Korkmaz’la birlikte başlayan değişim en çok takımın iki yedek kalecisinin kaderini etkiledi. Genç teknik adamın gelişiyle birlikte takımda ikinci kaleci olarak Orkun Usak görev alırken, tribüne çıkan Aykut Erçetin’in zararı büyük oldu. Bülent Korkmaz, Morgan De Sanctis’in yedeği olarak Kayseri Erciyesspor’daki eski öğrencisi Orkun Usak’ı tercih ederken, geçen sezon sarı kırmızılı takımın kalesini başarıyla koruyan Aykut Erçetin bir anda gözden düştü.

Michael Skibbe döneminde 9 kez ilk 11’de görev alan Aykut, Bülent Korkmaz’ın gelişiyle ilk 18’de olması halinde kazanacağı yaklaşık 5 bin Euro’luk maç başı ücretinden de oldu. Bülent Korkmaz’ın gelişiyle birlikte üçüncü kaleci durumuna düşen Aykut Erçetin’in bu durumdan bir hayli rahatsız olduğu belirtildi. Aykut’un önümüzdeki maçlarda şans bulamaması halinde 7 yıldır formasını giydiği G.Saray’dan ayrılabileceği ifade edildi. Yönetimin de gelecek yıl De Santcis’i de göndererek yabancı bir kaleci transferi yapmayı planlaması Aykut’un bu düşüncesinde etkili olduğu ve gurbetçi file bekçisinin menajeri Harun Aslan’a yetki verdiği öğrenildi.

- Haberi okuduktan sonra Galatasaray'ın neden Aykut'tan vazgeçtiğini düşünüyorum. Çünkü gelen duyumlar, Galatasaray'ın yabancı kaleci transfer edeceği ve Orkun ile yolların ayrılacağı yönündeydi. Takıma ve Bülent hocaya yakın kişilerden de cevap alamayınca, konuyu daha sonra araştırmak üzere dosyama yerleştiriyorum.

- De Sanctis de yollanınca Galatasaray'ın yabancı kaleci transfer edeceği kesinleşti. Leo Franco ismi camiada ön plana çıkıyordu. Bu arada Servet'in Marsilya'ya transfer olacağı ve 8 milyon euronun bir kısmının Leo Franco'ya verileceği duyuruldu.

- Bildiğiniz gibi Servet'in transferi çıkmaza girdi ve bu bütün planları bozdu. Futbol şubesinden bir yetkiliden dost ortamında aldığım bir habere göre Leo Franco'da alacağı paradan indirime yanaşmamıştı ve Salı günü İstanbul'a gelişini iptal etmişti.

- İşte Bombatransfer farkı! Basında çıkan haberlere güvenmeden hemen araştırmaya başlıyoruz. Aykut ile yollarını ayıran ve yabancı kaleci transferini gerçekleştiremeyen Galatasaray, Tobol maçından önce müthiş bir operasyonla gelmiyor denen Leo Franco'yu renklerine bağladığı konuşuluyor önemli basın merkezlerinde:

Galatasarayımız'ın, İspanya'nın Atletico Madrid takımından transfer ettiği kaleci Leo Franco, bu sabah İstanbul'da sağlık kontrolünden geçti. Sabah erken saatlerde Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne gelen Leo Franco'ya, çeşitli muayeneler ve testler uygulandı.
Daha önce sözleşme imzalanan Leo Franco için İstanbul'da imza töreni düzenlenmeyeceği ve Arjantinli futbolcunun kontrollerin ardından Galatasaray'ın Hollanda kampına katılacağı bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

- Basında çıkan bu haberleri kaynağıma doğrulatmaya çalışıyorum fakat ses tonundan bu işte bir iş olduğunu anlıyorum. Evime dönmeden önce Orkun'a uğrayarak kaleci transferi hakkında ne düşündüğünü sormak istiyorum. İşte o zaman müthiş gerçekle karşılaşıyorum.

Karşımda Leo Franco
Orkun, yüzünde sargılarla kapıyı açıyor. "Bu ne hal Orkun?" demeye kalmadan kendisi soruyu cevaplıyor: "Orkun yok ağabey, ben artık Leo Franco'yum!" İşte o zaman, bütün taşlar yerine oturuyor. İmza şov yapmadan kampa katılacak olan Orkun, taraftarın zamanla buna alışacağını ve şimdiden İspanyolca birkaç kelime öğrendiğinden bahsediyor. Bir de ricası var: "Yıllar boyunca yabancı kalecilerin arkasında yedek bekledim ağabey. Şu anda yönetim ve teknik ekip bana güveniyor. Bunu bir süre daha saklarsan kamuoyundan, ben de kendimi kanıtlar ve aslında kim olduğumu basın toplantısı ile açıklarım."

Eve dönerken ne yapacağımı düşünüyorum, fakat gazetecilik reflekslerim nedeniyle bu haberi yayınlamaya karar veriyorum. Leo Franco'nun böyle bir operasyona nasıl izin verdiği ve FIFA'nın bu duruma ne diyeceği ise şimdilik muamma...


Orkun Usak


Leo Franco

0 yorum: