9 Ocak 2009 Cuma

UEFA Kupası Finali'nin Yeri Değişiyor


Şok! Final Saraçoğlu'nda Olmayacak!
UEFA'nın patronu Platini, finalin yeni adresini belirledi. Kura çekimlerinden önce kurmaylarını bir araya toplayarak bu eşi benzeri görülmemiş bir açıklamayla kararının gerekçelerini açıkladı. Bir avrupa kupası finalinin asla asya kıtasında olamayacağını vurgulayan Platini, bütün eleştirilere rağmen kararı değiştirdiğini belirtti.
Islak Hamburger Faktörü
Finalin yeni adresinin bir an önce belirlenmesini isteyen Platini'ye gelen ilk öneri Wembley oldu ancak Türkiye'nin bu olaya ev sahibi olması gerektiğini söyleyen Platini, " Şenes'e söz verdim, ayrıca bana ıslak hamburgerle ayran diye bir olay ısmarlayacakmış, Türkiye'den vazgeçemem" diye adresi verdi. Jet hızıyla yapılan araştırmada finalin adı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı oldu!
Başbakan'dan Onay
Stada ismini veren ve aynı zamanda başbakanımız olan Erdoğan, bu teklifi memnuniyetle kabul edeceklerini belirtti ve finale yakışır bir organizasyon düzenleneceğinin garantisini Platini'ye verdi.

Yıldırım Memnun
Öte yandan finalin Saraçoğlu'ndan Kasımpaşa'ya taşınacak olmasının ardından gözler hemen Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'la yıldırım hızında bir görüşme gerçekleştiren bombatransfer muhabirlerimize başkan şöyle konuştu:
"Zaten Fenerbahçe bu kupada yer almıyor, o yüzden stadın çimlerini zayi etmeye lüzum yok. Bir maç eksik olsun, ne de olsa bir maç bir maçtır."
UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Galatasaray'ın final oynaması durumunu yönelttiğimizde ise şu cevabı verdi : "Bizim statta kazanamazlardı zaten, o yüzden onlar için iyi bir tesadüf oldu"

FIFA patronunun bu kararı önümüzdeki günlerde kapsamlı bir basın toplantısında tüm detaylarıyla açıklayacağı sızan haberler arasında.

1 yorum:

makduman dedi ki...

Final Saraçoğlunda olmadığına göre stadın üstünün kapatılması, kale arkasındaki boşluklara kaçak tribün katı çıkılması gibi aktivitelere girişirler hemen. Ne de olsa Türk Telekom Arena hızla yükseliyor. Acaba biz stadı 5 ay erken bitirsek bizim stadda yapılır mı final?

9 Ocak 2009 11:00