15 Temmuz 2009 Çarşamba

Haberler Bomba, Yazarlar Zorda!..

Haberleriyle gündemi sallamaya devam eden BombaTransfer ekibi, dostlarını kaybetse de siz okurlarına en doğru haberi vermeye devam ediyor. Bizi takip eden okurlarımız, Carrusca'nın dönüşünü ve Daum'un transferini hatırlayacaktır. İşte olayların perde arkası ve sizleri yanıltmamamızın haklı gururu:

VARAN 1: Carrusca dosyası

BombaTransfer ne dedi? (22 Nisan 2009)

BT: Çok etkilendim Carrusca, bu kadar sevdiğini bilmiyordum Galatasaray'ı...

C: İtiraf etmeliyim ki ben de bilmiyordum, buraya gelince anladım. Her gece sarı-kırmızılı 16 numaralı formama sarılıp uyuyorum. Bir gün dönüp bu forma için savaşacağıma eminim.

BT: Umarız öyle olur. Meksika'da işler nasıl? Kulüp kötü gidiyor, ligin dibine demir atmış gibisiniz.

C: Abi inan buradaki kulüple duygusal en ufak bir bağım yok. Sahaya yüreğimi koymuyorum. Ve biz Arjantinli'ler yüreğini koymadan oynayamıyoruz. Mesela Messi, yüreğiyle oynuyor. Ben de yüreğimi ortaya Galatasaray'da koyacağım.

BT: Kesin döneceğim diyorsun.

C: Evet abi, kesin. İstanbul'dan ev aldım. Daha önce Florya'da kalıyordum, şimdi çok güzel bir eve sahibim. Sezonun bitmesi için gün sayıyorum.


Medyada ne yayınlandı? (06 Temmuz 2009)

Galatasaray'ın teknik direktörü Rijkaard'ı arayan Messi, Carrusca için bir şans daha isteyince..

Hollandalı çalıştırıcının Arjantinli yıldıza, 'Böyle bir şeyin olması mümkün değil' diye çıkıştığı öğrenildi. Adnan Sezgin ise Carrusca'ya 'Kendine kulüp bul, senden kira bedeli istemiyoruz' dedi

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Riijkard ve şu anda dünyanın en iyi futbolcuları arasında başı çeken Lionel Messi... Yolları Barcelona'da kesişti ve bu özellikle Arjantinli yıldız için dönüm noktası oldu. Hollandalı çalıştırıcı Katalan ekibini çalıştırdığı dönemde Messi'yi alt yapıdan alıp A takım forması vererek, genç oyuncunun bugünlere gelmesinde büyük rol oynadı. Ancak ikilinin arasına şu sıralar kara kedi girdi. Bunun nedeni ise Galatasaray'a transfer edildiği dönemde geleceğin yıldızı olarak nitelendirilen, ancak bekleneni veremeyince başka bir kulübe kiralık olarak giden Carrusca... Messi'nin, Arjantin Genç Milli Takımı'nda birlikte forma giydiği Carrusca için Rijkaard'ı arayarak, bu oyuncuyu övdüğü ve ona bir şans daha verilmesi ricasında bulunduğu öğrenildi.

BENİ TANIYOR OLMAN GEREK

Ancak Rijkaard'ın Barcelonalı futbolcuya, 'Beni çok iyi tanımış olman gerekiyor. Başkasının söyledikleri ile asla iş yapmam. Kararlarımı yardımcılarımla birlikte alırım. Böyle bir şey mümkün değil. Ayrıca Galatasaray'a geldiğim ilk dönemde kadrodaki tüm futbolcuları tek tek mercek altına alarak inceledim. Şu anda burada olmayı hak edenlerle çalışıyorum' karşılığını verdiği belirtildi.

BombaTransfer ekibinin yorumu:

Carrusca röportajını gerçekleştiren Genç, Rijkaard'ın gelmesi ile birlikte Carrusca'nın biletinin kesildiği görüşünde. Sebebi ise artık hepimizin kanıksadığı Galatasaray'ın vefasızlığı... Genç yıldız, kendisinden kulüp bulması istendiğinde dönemin yöneticileri hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yapılan bu vefasızlıktan Adnan Polat'ı sorumlu tutan Carrusca, bir anlamda taraftar ile yönetimi karşı karşıya getirdi ve Adnan Polat yıldızın biletini o an kesti.

Bu sezon Galatasaray'ın başına geçen Rijkaard'tan ise tek bir isteği vardı Adnan Polat'ın: "Carrusca'nın yollanması" Rijkaard önce bu işe bozuldu, fakat bir kanat oyuncusu ile anlaşmaları şartı ile Carrusca'nın yollanabileceğini belirtti.

Carrusca ise Necati Ateş ile sürekli görüş alışverişi yapıyordu. İspanya'dan Lionel Messi'ye konuyu açan Necati, Messi'yi yeni hoca ile konuşmaya ikna etti. Fakat yönetimden kesin emir alan Rijkaard, Messi'ye olumsuz cevap verdi. Messi ile görüşeceğinin sinyallerini röportajda da veren Carrusca ise Galatasaray'ı tamamen kafasından sildi. "Hakan Abi'ye ya da Ümit ve Hasan abilere yapılanlar bana yapılanlardan daha ayıp. Galatasaray gibi büyük bir camiaya bunlar yakışmıyor. Konuşursam çok kişi Galatasaraylılığından soğur." açıklaması ile de köprüleri tamamen atmış gözüküyor.

VARAN 2: Daum Dosyası

Dikkatli okurlarımız, Daum'un Bursaspor'a değil Fenerbahçe'ye geldiğini söyleyeceklerdir. Hikayenin perde arkasında ise, Mehmet Topuz olayını gölgede bırakacak bir savaş yatıyor...

01 Nisan 2009 tarihinde yayınladığımız habere göre Daum'un Bursa'ya gelişi kesinleşmişti. Bursa'ya Köln taraftarının tepkisinden çekindiği için gizlice getirilen Daum, sponsoru GAZİ ile konuşunca işler değişti. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sezon sonu teknik direktör arayacaklarını Daum'a ileten GAZİ yetkilileri, Daum'dan şimdilik Köln'e geri dönmesini rica etti. Daum ise Bursasporlu yöneticilere, antremanda bir sorun çıktığını söyleyerek Almanya'ya geri döndü.

Fenerbahçe sezon sonunda Daum ile anlaştığında, Bursaspor yöneticileri bu olayı unutmadı ve Sercan'ın prensipte biten transferini askıya aldı. "Galatasaray istesin, fiyatta anlaşırız" diyen İbrahim Yazıcı'nın bu açıklaması medyada ses getirmemişti.

---

Bir haber de BombaTransfer ailesinden... Gelen birçok şikayet mailinde neden daha fazla yazmadığımız, neden günlük haberler girmediğimiz soruluyor. BombaTransfer, spor medyasının kalitesini yükseltmek için kurulmuş bir blogdur ve prensiplerimiz gereği %100 emin olmadan haber yayınlamamaktayız. Elbette reklam gelirimiz yok ve hiçbir spor kulübünün maşası da olmadık. Bu yüzden de yazarlarımız ek işlerde çalışmakta.

Arda şimdilik bir yazılım firmasında ofisboy olarak çalışırken, Genç bir nargilecide köz dağıtmakta. Scapula arkadaşımız ise büyük bir medya kuruluşunda yorumcu olarak işe başladı. SSK+ulaşım+yemek+maaş ile kariyerinin zirvesinde bulunan Scapula, inşallah bizi de kıyıdan köşeden büyük bir şirkete sokacak ve o zaman gerçek haberleri günlük olarak öğrenebileceksiniz.

1 yorum:

Orkun dedi ki...

zuhaha

23 Temmuz 2009 19:21