Konya'nın van Persie Aşkı!..

İşte BombaTransfer farkıyla Türkiye'yi değil, dünyayı sarsan bir transfer haberi daha... Ligde 13. sıraya kadar gerileyen ve taraftarını mutlu etmenin yolunu arayan yeşil beyazlılar, bir dünya starını kadrolarına katmanın formülünü buldu. BombaTransfer, uzun süredir hazırladığı Konya dosyasını bitirdi ve şimdi okurlarıyla paylaşıyor.

Varan 1: Sıcak Para Gelecek, Dertler Bitecek

Uzun süredir sıcak para sıkıntısında bulunan Konyaspor, en son devletten vergi borçlarının ertelenmesini istemişti. Bunun reddedilmesi sonucu kara kara düşünen Konyasporlu yöneticilerin yüzünü güldüren haber bir hafta önce geldi. Albaraka Türk ile kapsamlı bir sponsorluk sözleşmesi imzalayacak olan Konyaspor, bu sayede hem ihtiyacı olan yabancı forveti alacak, hem de futbolcularının alacaklarını ödeyecek.

Varan 2: Rooney Yattı, van Persie Yolda


Menajerleri hemen İngiltere'ye yollayan yönetim, sponsorunu da memnun edecek forveti buldu. Rooney ile her konuda anlaşan Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Giray Bulak'ın bu transferi istememesi üzerine rotayı Robin van Persie'ye çevirdi. Van Persie'nin en büyük artısı ise Müslüman olması... Şehre hemen uyum sağlayacağından emin olan Van Persie, "Eşim ve ben Konya'ya geleceğimiz için çok mutluyuz. Gollerime Türkiye'de devam etmek istiyorum. Arsenal'de çok güzel yıllarım geçti fakat artık yeni bir sayfa açtım." şeklinde konuştu.

Giray Bulak'ın bu transfer ile yüzünün güldüğü ve yakın çevresine, "Şimdi bizi izleyin. İkinci yarı çok farklı bir Konyaspor sahaya çıkacak." dediği öğrenildi. Takımın yıldız golcüsü Veysel ise, "Van Persie çok düzgün karakterli bir arkadaşımız. Takımımız elbette onunla güç kazandı. Rekabete her zaman hazırım." açıklamasını yaptı.
Devamı...

Issız Adam Fresco!..


İşte bir transfer sezonu daha devam ediyor BombaTransfer okurları, fakat şüphesiz ki eskisi kadar hareketli ve renkli değil. Futbolcuları kaçırıp imza attırma nostaljisi yapan Beşiktaş'ın Yusuf haberini okurken buluyorum çok değerli dostum Haim Fresco'yu. Eski günlerini anımsayınca yüzünde buruk bir tebessüm oluşuyor. Çok sevgili eşi, hayat yoldaşı Beatrice bize çaylarımızı verdikten sonra sessizce odadan ayrılıyor ve keyifli sohbetimize start veriyoruz.

Arda- Haimcim transfer sezonu pek hareketli geçmiyor. Bize de haber çıkmadı bu sene, bu yüzden ne zamandır düşündüğüm bu söyleşiyi gerçekleştirmek istedim. Kabul ettiğin için çok teşekkür ederim.

Haim- Rica ederim. Dediğin doğru, yöneticilere de suç bulmak istemiyorum ama, gerçekten kısır geçen bir transfer sezonu var.

Arda- Bunu sadece krize bağlamak doğru mu?

Haim- Elbette değil. Biliyorsun, Özhan Bey'in başkanlığında Galatasaray'ın transfer operasyonlarını ben yönettim. Yönetici arkadaşlarla beraber yerli/yabancı transferlerine çok önem veriyorduk. BombaTransfer o zamanlar yayına başlamamıştı fakat birçok gizli transfer operasyonumuz medyada yankı uyandırmıştı.

Arda- Bu seneki kadroyu nasıl değerlendiriyorsun Galatasaray'da?

Haim- Verilen parayı çok buluyorum öncelikle. Bugün Lincoln'ün yerine Juninho, Baros'un yerine de Pires takıma dahil edilebilirdi. Bu iki isimle de yakın temastaydım ve her konuda el sıkışmıştık. Fakat ismini vermek istemediğim bir yöneticinin karşı çıkması sonucu iki transfer de gerçekleşmedi.

Arda- Sebep para mıydı?

Haim- Öyle olduğunu düşünmüyorum. Bu yönetici arkadaşın, başkanı başarısız gibi göstermek istediğini düşünmeye başladım. Çünkü şimdi ortaya çıkan transfer bütçesi bizim zamanımızda da vardı. Başkan Özhan Canaydın, bana tam yetki vermişti ve yüklü bir bütçe ile Fransa'dan transferi yönetiyordum.

Arda- Şu andaki yönetimle aran nasıl? Tecrübelerinden faydalanmak istediler mi?

Haim- Yeni yönetimden kimse benimle temasa geçmedi. İnanın Skibbe haberini sizden duydum. Elbette her yönetimin kendi yöntemleri vardır fakat benden yardım istememeleri beni üzdü. Ben ailemi de işimi de Galatasaray için ihmal ettim. Elbette tekrar yardımımı istesinler, koşa koşa gelirim.

Fenerbahçe Doğru Yolda

Arda- Ezeli rakip Fenerbahçe de Emre ve Guiza transferleri ile başladı sezona. Bu transferler hakkında yorumların neler?

Haim- Euro2008'in yıldızı olmuş iki futbolcuyu İstanbul'a getirerek büyük iş yaptı Fenerbahçe. Yabancı basın özellikle Guiza transferini çok konuştu. Ama Fenerbahçe'nin böyle bir atak yapacağı belliydi, bizim zamanımızda bile bizden öndelerdi.

Arda- Alex ile sene sonunda yolların ayrılacağı konuşuluyor.

Haim- Evet benim de kulağıma geldi o söylenti. Ama arkadaşlarımın bana bahsettiğine göre Fenerbahçe şimdiden 10 numarasını buldu. 2 aday üzerinde detaylı olarak çalıştıklarını biliyorum.

Demirören Devam Etmeli

Arda- Yusuf transferi, Trabzonspor ile Beşiktaş'ın arasını açtı...

Haim- Bizim hayatımızda duygusallığa pek yer yok açıkçası. Bu transferi, Bratu'nun transferine benzetiyorum. Kendisi başka bir takıma transfer olmak üzereyken ikna edildi ve aynı binada bizim önerdiğimiz kontratı imzaladı. Futbolcuların da bir yerde para kazanması gerekiyor. Başkan Demirören, Beşiktaş'a büyük bir vizyon kazandırdı ve kesinlikle başkanlığa devam etmeli.

Arda- Aynı olayı Ribery davasında da görmüştük.

Haim- (yüzü asılıyor, anlıyorum ki bu transfer hala onun aklında) Ribery'nin transferini ben yapmıştım Galatasaray'a. Onu kimse beğenmiyordu geldiğinde, ama sonra onu paha biçilemez bir duruma soktular. Hiç kimseye anlatmadığım bu davayı BombaTransfer okurları için açıklıyorum. Ribery'nin Galatasaray'da hiçbir sıkıntısı yoktu. İsteyenler o zamanın gazetelerini araştırabilirler. Kendisinin "Ben bu parayı hak etmedim, ödemelerimi biz şampiyon olduktan sonra yaparsınız." şeklinde açıklamaları var. Biz bunu iyi niyet açıklaması olarak temel aldık ve onun da ödemelerini sene sonunda yapmayı planladık diğer oyunculara yaptığımız gibi. Fakat bunun daha önceden planlanmış bir sahtekarlık olduğunu anlayamadık. FİFA'ya parasını alamadığı şeklinde şikayette bulunan Ribery, tamamen bizim iyi niyetimizi kullandı. Elbette bu olay bizi yıpratmak için kullanıldı ve kulübe faydalı olmak için çalışan Özhan Bey başkanlıktan ayrılmak zorunda kaldı.

Galatasaray'daki vefasızlığın başka bir kurbanının ağzından hikayeyi de dinleyince Galatasaray'ın nasıl ayakta kalacağını düşündüm. Şimdiki başkan Adnan Polat ve yönetimi şunu çok iyi anlamalıdır ki, sadece Fener maçında eski teknik direktörleri getirmek vefa örneği değildir. Bu kulübün yetiştirdiği Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hakan Ünsal gibi değerler harcanmıştır ve Galatasaray bu işten eninde sonunda zararlı çıkacaktır.
Devamı...

UEFA Kupası Finali'nin Yeri Değişiyor


Şok! Final Saraçoğlu'nda Olmayacak!
UEFA'nın patronu Platini, finalin yeni adresini belirledi. Kura çekimlerinden önce kurmaylarını bir araya toplayarak bu eşi benzeri görülmemiş bir açıklamayla kararının gerekçelerini açıkladı. Bir avrupa kupası finalinin asla asya kıtasında olamayacağını vurgulayan Platini, bütün eleştirilere rağmen kararı değiştirdiğini belirtti.
Islak Hamburger Faktörü
Finalin yeni adresinin bir an önce belirlenmesini isteyen Platini'ye gelen ilk öneri Wembley oldu ancak Türkiye'nin bu olaya ev sahibi olması gerektiğini söyleyen Platini, " Şenes'e söz verdim, ayrıca bana ıslak hamburgerle ayran diye bir olay ısmarlayacakmış, Türkiye'den vazgeçemem" diye adresi verdi. Jet hızıyla yapılan araştırmada finalin adı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı oldu!
Başbakan'dan Onay
Stada ismini veren ve aynı zamanda başbakanımız olan Erdoğan, bu teklifi memnuniyetle kabul edeceklerini belirtti ve finale yakışır bir organizasyon düzenleneceğinin garantisini Platini'ye verdi.

Yıldırım Memnun
Öte yandan finalin Saraçoğlu'ndan Kasımpaşa'ya taşınacak olmasının ardından gözler hemen Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'la yıldırım hızında bir görüşme gerçekleştiren bombatransfer muhabirlerimize başkan şöyle konuştu:
"Zaten Fenerbahçe bu kupada yer almıyor, o yüzden stadın çimlerini zayi etmeye lüzum yok. Bir maç eksik olsun, ne de olsa bir maç bir maçtır."
UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Galatasaray'ın final oynaması durumunu yönelttiğimizde ise şu cevabı verdi : "Bizim statta kazanamazlardı zaten, o yüzden onlar için iyi bir tesadüf oldu"

FIFA patronunun bu kararı önümüzdeki günlerde kapsamlı bir basın toplantısında tüm detaylarıyla açıklayacağı sızan haberler arasında.
Devamı...

Dönüşü Muhteşem Olacak


"Yıllarca Galatasaray'a hizmet etmekten gurur duydum. Şimdi bana yapılanları anlamak ve sindirmek mümkün değil. Gerekirse ailemden fedakarlık yapar, yine bu takım için çalışırım."
Galatasaray camiasının yakından tanıdığı bu ismin sözlerini, aslında çoğu Galatasaraylıdan duymak mümkün. Bombatransfer, Galatasaray tarihinin en karanlık sayfalarından birini aydınlatıyor. İddia ediyoruz, bu yazı dizisi çok şeyi değiştirecek. Bizi takip etmeye devam edin.
Devamı...

Fener'in Ciksleri!...

Fenerbahçe'nin uzun süredir peşinden koştuğu Gökhan Emreciksin, Bombatransfer ekibine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'ye transferi tamamlanan, fakat henüz basına yansımayan Gökhan'ın yıllarca konuşulacak açıklamaları sadece bombatransfer.blogspot.com okuyucuları için:

-Bombatransfer: Gökhan merhaba, transferini söz verdiğimiz gibi bugün açıklıyoruz. Öncelikle hayırlı olsun. Heyecanlı mısın?

-Gökhan: Çok teşekkürler ağabey, bugüne kadar da basına bu transferi duyurmadığınız için ayrıca minnettarım. Heyecan elbette var, ama bu camiaya kendimi kanıtlayacağım için çok mutluyum.

-BT: Neden Fenerbahçe?

-Gökhan: Ben takım tutmasam da, ailem Fenerbahçelidir. Benim de doğal olarak Fenerbahçe'ye sempatim vardır. Büyük bir camia ve taraftar kitlesi var. Ben de kendime güveniyorum ve bu taraftara kendimi sevdirmeyi amaçlıyorum.

-BT: Burak ile ufak bir tartışman olmuş, bunun hakkında neler söyleyebilirsin?

-Gökhan: (Gülüyor) Ağabey, Burak ile özel bir dostluğum vardır. Hatta kendisi bana "cixxin" diye seslenir. Burak'ın 7 numaralı forması bizim aramızda bir espri konusudur. Fenerbahçe'de beraber top oynayacağımız için mutluyum. Starbucks'da kahve ısmarladığım zaman bütün buzlar çözülür.

-BT: Fenerbahçe'nin sorunlu bir bölgesinde oynayacaksın. Bunun için camiaya neler söyleyebilirsin?

-Gökhan: Ağabey, Kazım orada kendisini gösteremedi. Ama ben buna hazırım ve kendimi göstereceğim. Alex ve Guiza gibi yıldızlarla oynamak beni heyecanlandırıyor.

-BT: Son olarak, şampiyonluk şansınız hakkında neler düşünüyorsun?

-Gökhan: Ağabey, büyük ihtimalle Galatasaray ile yarışırız fakat şampiyon biz oluruz.

Konuşmamızın ardından telefonu kapatmayı unutan Gökhan'ın, yanındaki arkadaşlarına "abi, bombatransfer ekibi açıklıyor bu gece, sarı-lacivert yastıklarıma sarılıp uyumalıyım mutlaka" diye seslendiğini duyduk. Buradan Gökhan'a sesleniyoruz, Fenerbahçe aşkının tüm kalbinin sardığı Emre Belözoğlu gibi yastıklara sarılman çok güzel, ancak kendini formayla kanıtlaman lazım.

Ekibimiz olarak Gökhan Emreciksin'e hayatında ve Fenerbahçe'de başarılar diliyoruz.


Devamı...