27 Mayıs 2008 Salı

Açıklıyoruz!


MESSI

"Bin Yılın Transferi" başlıklı ön haberimizden sonra blogumuz telefon ve mail bombardımanına tutuldu, okuyucularımız kusura bakmasın açıklayamazdık. Bugünü beklemek gerekiyordu bu olağanüstü durumu anlatmak için. Ve sıkı durun, şimdi açıklıyoruz. Bombatransfer'in bu haberiyle ortalık karışacak, futbol dünyasında dengeler alt üst olacak, iddia ediyoruz. Türk futbolunun iki dev takımı, iki ezeli rakibi bu kez bir transfer için karşı karşıya geliyor diyeceğimizi sananlar yanılıyor, o zaten hep oluyor. İki dev, bu kez Türk futbolu için birlikte hareket etme kararı aldı.Yanlış duymadınız, Galatasaray ve Fenerbahçe bir transfer için anlaşmalı bir operasyon yürütüyor.

İki hafta önceki Türkiye Kupası finalinin beklenen ölçüde ses getirmemesi üzerine düşüncelere dalan, Türk futbolunu kalkındırmak ve Avrupa'nın ilgisini bu yöne çekebilmek için çareler düşünen Federasyon Başkanı Hasan Doğan; üç büyük kulübün başkanları Adnan Polat, Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören'i Ulus'taki villasında ağırlayarak fikir alışverişinde bulundu. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünya futbolunun seyrini değiştirecek fikir ise görüşmeye görüntülü telefonla katılan Galatasaray Asbaşkanı Yiğit Şardan'dan geldi. Kendisi de bir marka yöneticisi olan Şardan, çarenin Türkiye Ligi'nin marka değerini yükseltmekte olduğunu, bunun da büyük futbolcuları ligimize kazandırarak yapılabileceğini anlattı. Bu fikir ilk başta kimseye pek bir şey ifade etmedi, ilk muhalefet eden de geçtiğimiz günlerde Yiğit Şardan'ın üstüne yürüyen Aziz Yıldırım oldu. Topluluğa "Altı yabancıyla nereye kadar?" sorusunu yönelten Aziz Yıldırım, cümlesini tamamlamaya fırsat bulamadan susturuldu ve asıl problem gündeme geldi: Ekonomik şartlar.

Bu durumda bir şey değiştirmek olanaksızdı. Fakat yine Yiğit Şardan sazı eline aldı ve müthiş bir fikirle herkesin gözlerinin parlamasına neden oldu. Yiğit Şardan önce sordu: "Dünyanın en büyük futbolcusu kim?" Bu soruya Polat ve Demirören, Cristiano Ronaldo; Yıldırım ve Doğan ise Lionel Messi cevabını verince atılan yazı-tura sonucunda Messi'de karar kılındı. Konuşma sırası yine Yiğit Şardan'daydı: "Arkadaşlar, gönül isterdi ki planım üç büyük kulübümüz birlikte hareket ederek gerçekleşebilsin, ancak projemiz yalnızca iki kulübü içinde bulundurabiliyor. Bu nedenle tavla turnuvası yapacağız. Herkes birbiriyle oynayacak, birinci ve ikinciyi belirlerken gerekirse averaj hesabı yapılacak." Başkanlar şaşkındı. Ancak söyleneni yapıp zarları atmaya başladılar. İki oyunu da kazanan Yıldırım Demirören turnuvanın birincisi, Aziz Yıldırım'ı yenen Adnan Polat da ikinci oldu. Takımların belirlenmesi üzerine Yiğit Şardan ağzından baklayı çıkardı: "İki kulüp birleşip Messi'ye gireceğiz." Başkanlar iyice afallamıştı. "Nasıl olacak o?" dedi Yıldırım Başkan. Şöyle olacak, dedi Yiğit Şardan, iki kulübün tüm imkânlarını seferber edip Messi'yi ligimize kazandıracağız; ardından iki kulüpten ilk olarak hangisinde oynayacağını belirlemek için bir maç yapacağız. Demirören çark etti, Messi'ye verecek parası olmadığını, Mehmet Topuz için tekliflerini 35 milyon euro'ya çıkardıklarını belirtti ve hakkını Aziz Yıldırım'a verdi. Yıldırım ve Polat, yaklaşık 20 dakika süren bir görüşme sonucunda her konuda anlaştı ve transfer çalışmalarına başlandı.

Karara göre, Messi Türkiye'ye geldiğinde "Messi Kupası" adı altında özel bir karşılaşma yapılacak ve kazanan takım Messi'yi ligin ilk devresinde oynatma hakkına sahip olacak. Messi iki devre iki ayrı takımda oynayacak. Mücadelede eşitlik bozulmazsa uzatmalara geçilecek, uzatmalardan da sonuç çıkmadığı takdirde Messi iki takım formasıyla 5'er penaltı atacak. Eşitlik yine de bozulmazsa kazanan çıkmayacak ve Messi bütün bir sezonu Göztepe'de geçirecek. Hasan Doğan'ın bu fikriyle Göztepe'nin bir an önce yükselip lige renk katmasının amaçlandığı bildirildi.

Bu transferin önündeki tek engel, şimdilik Messi ve Barcelona Başkanı Juan Laporta'nın transfere sıcak bakmaması. Ancak kurulacak temaslarla ikilinin razı edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

2 yorum:

makduman dedi ki...

Hakemin tarafsız maç yönetmesi durumunda dahi Aziz Yıldırım'ın bir takım ayarlamalarla Messi'yi bütün sezon Fenerbahçe'de oynatabilir. Polat dikkatli olmalıdır bence.

27 Mayıs 2008 12:37
Nazmi Hasdemir dedi ki...

bayagı heyecanlandıran transfer haberi. Ulan şaka derken olabilir ha. neden olmasınki. Devre arası transfer yokmu. Bir devre oynar, kovulur sonra öbür takıma geçer. Mantıklı valla, tam şahan gökbakanlık

27 Mayıs 2008 19:54