27 Mayıs 2008 Salı

İmparator Kongo Yolunda!



Euro 2008'den sonra milli takımı bırakacağını açıklayan Fatih Terim'in yeni takımı Kongo olacak. Son birkaç gündür basında dolaşan Chelsea ve Yunanistan'da bir takım iddialarının gerçek dışı olduğunu bombatransfer ekibi ayrıcalığıyla duyurmaktan gurur duyuyoruz. İşte bu müthiş transferin perde arkası.


Önce Hoca İstedi
Hatırlarsanız Uruguay maçından önce Fatih Terim kupadan sonra milli takımı bırakacağını açıklamıştı. Fatih Terim'in yakın çevresinden aldığımız bilgiye göre imparatorun artık bu kıtalarda sıkıldığı, yeni ve hedefleri olan bir ülkeye gitmek istediğini kurmaylarına belirtti.


Lukunku Devreye Girdi
Galatasaray'da görev yaptığı sırada takıma katılan ,2003-2004 sezonunda maç başına 1 gol ortalamasıyla büyük bir başarıya imza atıp taraftarların gönlünde taht kuran Ali Lukunku, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'guesso'yu arayarak İmparator hakkında olumlu görüş belirtti.


Nonda da Onayladı
Lukunku'yu çok sevmesine rağmen bir görüş daha almak isteyen N'guesso, Galatasaray'da forma giyen bir başka Kongolu Shabani Nonda'yı arayıp Fatih Terim'i sordu. Nonda da tamam deyince bu müthiş transferin gerçekleşmesinin önünde hiçbir engel kalmadı.


Ökkeş Polat Bitirdi
Fatih Terim'in sağ kolu olan, UEFA Kupası kupa töreninde bile fotoğraf karelerinde yer alan Ökkeş Polat, THY'nin tarifeli uçağıyla üç aktarma sonucu Kongo'ya giderek sıkı bir pazarlığın ardından el sıkıştı.


Büyük Hedefler
Fatih Terim önderliğinde muhteşem bir kadro kurmayı planlayan Kongo, ülkede yabancıların milli takımda oynayabilmesi yolunu açan yasanın çıkarmasıyla beraber kesenin ağzını açtı. N'guesso'nun yıldırım emriyle 88 kişilik bir ekip dünyanın dört bir yanına dağılarak gelecek vaadeden ve kendi ülkesinde milli formayı henüz giymemiş yeteneklere yöneldi. Özellikle Arjantin ve Brezilya'dan beş futbolcunun Kongo'yla her konuda anlaşmaya vardığı sızan haberler arasında. Ayrıca Fatih Terim'in Emre Güngör'ü kadroda olmasına rağmen oynatmayarak Kongo'ya beraber götüreceği planı da çok gizli kaynaklarımız tarafından onaylandı. Böylece Kongo, Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası'nda kupayı kendi kıtasında almak için her şeyi yapacak.

4 yorum:

Nazmi Hasdemir dedi ki...

çok büyük bir transfer haberini ortaya çıkardığınız için tebrikler. Bende assoıted pressten buna benzer bir şeyler duydum ama, ingilizce nizani olduğu için anlayamamışım. Dominik oıorfa yı unutmayın. bonservisi elinde bekliyor. Muhammed sarr.da topa vurmasını öğrenmiş, menegarlere haber salmış, bana takım bulun diye. Yanlız bonservisi paraylaymış ona göre. tek sorun o olabilir. Yoksa Sarr her takımda oynar.

27 Mayıs 2008 09:33
scapula dedi ki...

Yalan haber. Daha doğrusu eksik.

Fatih Terim yalnızca Kongo'yu değil, Kongo liginin iddialı takımlarından Vita Club Mokanda'yı da çalıştıracak, ikisini bir arada yürütecek.

Benim duyumlarım bu yönde.

27 Mayıs 2008 09:35
Genç dedi ki...

burdan yorumlarla benim haberlerim hakkında gerçek dışı açıklamalar yapamazsın scapula sayın meslektaşım. duyumlarla değil kanıtlarla hareket ediyoruz bildiğin gibi. bizde yalan dolan yok..

27 Mayıs 2008 21:12
scapula dedi ki...

Zaman gösterecek sevgili Genç.

Haberin doğru olabilir, ancak eksik. Kanıtların olabilir, ancak eksik. Bir dahakine dersine daha iyi çalışmanı, işini aceleye getirmemeni salık veririm.

Türk spor basınına hizmet etmek kolay değildir, biraz dikkat ve duyarlılık gerektirir.

Saygılarımla,

27 Mayıs 2008 21:15