29 Mayıs 2008 Perşembe

Galatasaray'da Büyük Şok

24 Mayıs 2008 tarihli yazımızda, Galatasaray'ın önümüzdeki sezonun omurgasını Rumen oyunculardan kuracağını belirtmiştik. Ancak yazının satır aralarında kalan bir engel, bütün planları alt üst etti ve Cimbom'u krizin eşiğine getirdi.

Haberimizde belirttiğimiz gibi Galatasaray'ın gündemine Ionut Lutu'dan önce Romanya'nın hocası Victor Piţurcă gelmiş, ancak bazı yöneticilerin bu imse muhalefet etmesi üzerine ibre Lutu'ya dönmüştü. Lutu'nun da kafasındaki kadronun kilit isimlerini birer birer belirlemesinin ardından Galatasaray'da önümüzdeki sezon için beklenti artmış, yüzler gülmeye başlamıştı. Ne var ki, bunu gururuna yediremeyen biri vardı arka planda: Victor Piţurcă! Oyuncularından Mutu ve Bratu'nun, kendisine tercih edilen Lutu'yla çalışacak olmasını sindiremeyen ve Lutu'nun başarısına engel olmaya çalışan Piţurcă, Euro 2008 öncesi şok bir kararla, Mutu'ya nazaran daha hassas bir yapıya sahip olan Florin Bratu'yu kadrodan çıkararak Cimbom'a darbeyi vurdu. Aylardır birlikte çalıştığı oyuncusunu yakından tanıyan teknik adam, Bratu'nun bu şoku kolay atlatamayacağının farkındaydı. Bu karar, Piţurcă'nın umduğundan da kuvvetli etki yarattı ve Bratu ani bir kararla futbola ara verdiğini açıkladı. Dün döndüğü Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bratu, bu kararı vermenin zor olduğunu ancak bu şoku atlatmanın kolay olmayacağını ağlayarak açıkladı.

Gelişmeler bununla da sınırlı kalmadı. Bratu'nun şok kararıyla birlikte kafasındaki oyun sisteminin aksayacağını savunan Ionut Lutu, bunun ancak Romanya'nın diğer iki forvet, Daniel ve Marius Niculae kardeşleri alarak telafi edilebileceğini söyledi. Bunun üzerine genç teknik adama küfür eden yönetici Murat Yalçındağ, "Ulan zaten 12 tane yabancı aldırdın bize. 6+2 gibi bir sınır var. Hiç utanmıyor musun, it oğlu it?" deyince bu birliktelik başlamadan bitti. Daha önce imzalanan ön sözleşmenin karşılıklı yırtılıp karşı tarafın yüzüne fırlatıldığı, Başkan Adnan Polat'ın kendisine tam kapıdan çıkarken söylediği "Zaten futbolculuğun da beş para etmezdi." sözlerine çok bozulan Lutu'nun oyuncularını tek tek arayarak, "Ben Lutinho'ydum, HagiLutu derlerdi bana. Benim değerimi bilmeyen, sizinkini hiç bilmez, gitmeyin Galatasaray'a." dediği belirtildi. Böylece Dumitru Stingaciu, Marius Maldarasanu, Florin Bratu ve Adrian Mutu defterleri de açılmadan kapanmış oldu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok yazık olmuş ya. böyle değerler ne kadar çabuk uçup gidiyor. adnan polat'ı da anlamak mümkün değil, lutu'yu çok iyi hatırlarım harikalar yaratırdı futbolculuğunda...

29 Mayıs 2008 15:37