25 Mayıs 2008 Pazar

Semih Yuvadan Uçuyor


Fenerbahçe'nin nöbetçi golcüsü Semih Şentürk, eski günlerine dönüş hazırlığındaki Nottingham Forest yolunda. Bir zamanların efsane takımı, yıllar süren Premier Lig hasretine son vermek adına yeniden yapılanma yoluna gitti ve şimdi ilk bombayı Fenerbahçeli golcüyle patlatmaya hazırlanıyor.

Birkaç gündür, kendisiyle bir türlü masaya oturulmamasına bozulan Semih'in gelen teklifleri değerlendirmeye başladığı dedikodusu camiada dolaşıyordu. Başkan Aziz Yıldırım'ın bu duruma çok sinirlenip "Ne hali varsa görsün." demesi de olayları başka bir boyuta taşımıştı. Başkan'ın bu sözleri üzerine Semih'in tamamen ipleri kopardığı ve menajeri Şenol Çilek'e tam yetki vererek en kısa zamanda kendisine kulüp bulmasını istediği ifade edildi.

Semih'in yakın arkadaşı Alex'in dün akşam saatlerinde "Seneye Semih'i bu kez Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı yapacağım." demesi ise kafaları karıştırdı. İlk başta Nottingham Forest'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayamayacağı düşünülüp bu açıklamalar Semih'in kalacağı yönünde işaret kabul edilmiş olsa da, dün akşam saatlerinde Forest'ın Chelsea'yi satın almak için Abramovich'le temas halinde olduğu iddia edildi ve Fenerbahçeliler'i Brezilyalı yıldızı kaybetme korkusu sardı. Şurası kesin ki önümüzdeki günler, enteresan gelişmelere gebe.
Başkan'ın sözlerine çok kırılan ve ipleri kopartan Semih'in, Fenerbahçe'nin bir diğer yıldızı Gökhan Gönül'e, "Gökhan'ım, burada insana değer vermiyorlar. Gel birlikte gidip hayatımızı yaşayalım, çocukluğumuzun Nottingham Forest efsanesini tekrar hak ettiği yere çıkaralım." dediği anı yalnızca biz yakaladık. Kameralarımızı fark etmelerinin ardından hiçbir şey yokmuş gibi davranan ikiliden Semih'in tedirginliği, Gökhan'ın ise rahat tavırları dikkat çekti. Öte yandan Gökhan'ın bu transfere şimdilik sıcak bakmadığını ve önce Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamak istediğini yakın çevresine söylediği öğrenildi.


Bir Görüş: Bülent Akın, İngiltere Ligleri Uzmanı

Nottingham Forest'ın Semih harekatına baktığımızda, Fenerbahçeli oyuncuya olan ilginin arkasında nöbetçi golcü olarak Brentford'dan kiralanan fakat sonradan oyuna girdiği toplam 14 maçta yalnızca bir kez fileleri havalandıran Emile Sinclair'in yattığını görüyoruz. İskoç menajer Colin Calderwood'un yönettiği Forest takımının sisteminde sonradan oyuna giren oyuncular büyük önem taşıyor. Takımın gol yükünü çeken Junior Agago ve Nathan Tyson'un rakip defansı yormalarının ardından oyuna giren Sinclair'den gol bekleniyor ancak bu oyuncu beklentileri karşılayamıyor. Calderwood'un kurmaylarıyla yaptığı toplantıda ismi ön plana çıkan Semih, Forest için biçilmiş kaftan. Orada başaracaklarıyla göğsümüzü kabartacağının müjdesini şimdiden verebiliriz.

0 yorum: