28 Mayıs 2008 Çarşamba

Beşi Bir Yerde

Gelecek sezon Avrupa'da büyük hedeflere yelken açmak isteyen Galatasaray, beş bombayı ardı ardına patlatmaya hazırlanıyor. Transferde şu ana kadar suskun kalan ve taraftarlarını endişelendiren Galatasaray yönetimi titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. İşte sonuç aşamasındaki biri gizli beş transfer:
Peter Crouch Çıkarması

Hakan Şükür'ün 15 yıllık Galatasaray kariyerini sonlandırmasının ardından yıllardır süregelen oyun sisteminde sorun yaşamak istemeyen Galatasaray, Hakan'ın temsilciliğini yaptığı pivot santrfor akımının dünyadaki bir numarası olan Peter Crouch için Liverpool'a teklif götürüyor.

2.01 boyuna rağmen ayaklarına çok hakim, kıvrak bir oyuncu olan Peter Crouch geçtiğimiz günlerde "Yedek bırakıldığım yeter. Bu ligin en iyi oyuncusu benim. Yazıklar olsun Benitez'e, benim gibi sakin bir adama bile illallah dedirtti. Gideceğim ve yaptığım ilk robot dansını Rafa'ya adayacağım." diyerek sıkıntısını dünya aleme göstermişti. Bunun üzerine devreye giren yönetici Haldun Üstünel, önümüzdeki hafta takımın başına geçmesi düşünülen ve ileri uçta Bratu'dan vazgeçmeyeceğini daha önce açıklayan Lutu'yu da razı edip Crouch'la yakın temasa geçti. "Seni alırız, ancak bizim de bir şartımız olacak." diyen Üstünel'e, "Hiç fark etmez Ağabey. Ne isterseniz yaparım, yeter ki kurtarın beni bu çileden." diyen Crouch, Üstünel'in şartını bile dinlemeden ön sözleşmeye imza attı. Haldun Üstünel'in şartının, Crouch ile 10 yıllık sözleşme yapmak ve onu tıpkı Hakan Şükür gibi 37 yaşına kadar Galatasaray'da oynatmak olduğu iddia edildi.

Bu transferi bitirmek üzere yarın İngiltere'ye gidecek olan Haldun Üstünel - Adnan Sezgin ikilisine, pazarlık aşamasında Adnan Polat'ın da katılabileceği söyleniyor.

Kara İnci Emana

Crouch'un ardından orta alanda da dirençli bir futbolcu transfer etmek isteyen Galatasaray, rotayı eski göz ağrısı Achille Emana'ya çevirdi. 1982 doğumlu Kamerunlu oyuncunun transferi için Song'un devreye girmesi beklenirken, Song önce kendi sözleşmesinin uzatılmasını, aksi takdirde herhangi bir yardımda bulunmayı düşünmediğini söyleyince Song'la ipler koptu. Önümüzdeki günlerde Song'un takımdan resmen ayrılması ve Rus takımı CSKA Mosckova'ya imza atması bekleniyor.

Song'un zorluk çıkarması üzerine bu transfer için Saidou'yu görevlendiren Galatasaray, onun da tatilde olması ve futbolla ilgili hiçbir şey duymak istememesi üzerine mecburen eski başkanlardan Özhan Canaydın'ın Fransa'daki iş ortağı Haim Fresco'nun kapısını çaldı. Haim Fresco'nun devreye girmesiyle birlikte Emana'nın transferinde büyük aşama kaydedildiği, bonserviste kalan ufak pürüzün de önümüzdeki günlerde çözüleceği belirtildi.

Mehmet Batdal

Bucaspor'un devre arasında Altay'a kiraladığı Mehmet Batdal'ın, Bucaspor'daki misyonunu tamamladığını ve yeni dönemde daha büyük bir takıma transfer olmak istediğini açıklamasının ardında yatan gerçek ortaya çıktı. Galatasaray Menajeri Adnan Sezgin'in, sezon içerisindeki bir ümit milli takım kampında karşılaştığı Mehmet Batdal'a transfer teklifinde bulunduğu ve "Kimseye söz verme, sezon sonu için seni düşünüyoruz." dediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Bucaspor Başkanı İsmail Çiftçi, "Mehmet'i yalnızca Galatasaray'a vermeyeceğiz. Onlar dışında herkes alabilir." dese de araya hatırlı kişilerin girmesiyle ortada buluşuldu ve 1 milyon dolar'a anlaşma gerçekleşti.

*Mehmet Batdal'ın kucağındaki bir zamanların fırtına futbolcusunu bilen okuyucularımıza, yakında çıkacak olan gazetemizin bir haftalık üyeliğini hediye edeceğiz.

Emrah Tuncel

Ligin en az gol yiyen takımı olunmasına rağmen özellikle Avrupa'da kaleci sıkıntısı yaşanınca İngiltere turuna çıkılmış ve Isaksson, Jääskeläinen, Al Habsi ve Sorensen gibi oyuncularla yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştı. Bunun üzerine rota Türkiye'ye çevrildi ve Malatyaspor'un genç kalecisi Erhan Tuncel'le kesin olarak anlaşma sağlandı. 1987 yılında Malatya'da doğup Battalgazispor'da yetiştikten sonra henüz 13 yaşındayken Malatyaspor'a gelen Emrah, PAF Takımı'nın kalesini korurken, idolü olan A Takım kalecisi Fevzi Tuncay'ın sakatlanması üzerine formayı kaptı ve bir daha da bırakmadı. Bir kez 19 yaş altı milli formayı da giyen Emrah'ın bu gururu, yanlışlıkla Emrah Tunçel adındaki bir oyuncuya yazıldığından resmi kayıtlara geçmedi.

Ve ismi sır gibi saklanan, şimdilik açıklayamayacağımız bir oyuncu daha...

6 yorum:

makduman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
makduman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
scapula dedi ki...

Değil, maalesef ;)

Sedat deyince bir garip oldu içim. Onu da analım buradan. Her şeyiyle ilgilenen, ona sırt çevirmeyip hayatını adayan eşi Şükrün Balkanlı'ya da saygılar sunalım.

28 Mayıs 2008 13:13
Unknown dedi ki...

aygün aygün o futbolcu.fenerbahçe'de oynamıştı bi ara.

isterim gazete üyeliğini

31 Mayıs 2008 22:52
scapula dedi ki...

Ahaha...

Doğru cevap, tebrik ederiz!

En yakın zamanda çıkacak gazetemiz bir hafta süreyle adresinize postalanacaktır. Eğer bu gerçekleşmezse, bilin ki problem yay-sat'tadır.

1 Haziran 2008 02:52
Unknown dedi ki...

tam 1 hafta oldu fakat gazete hala elime ulaşmadı :)

takip ediyoruz bomba transferlerinizi

7 Haziran 2008 13:41