24 Mayıs 2008 Cumartesi

Rumensaray

Yeni sözen öncesi transfer çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Galatasaray'da değişim rüzgarları esiyor. Lucescu gönderilip ikinci Fatih Terim dönemi başladıktan sonra bir türlü Avrupa'daki eski günlerine dönemeyen ve 96 ruhunu canlandırmaya çalışan Galatasaray, çareyi eskiden olduğu gibi yine Rumen ekolünde buldu. Bu değişimin tüm ayrıntıları ilk kez Türkiye'nin açılış sayfası bombatransfer.blogspot.com'da. Aşağıda Mutu transferini açıklamıştık. Şimdi bunun perde arkasındaki gerçekler ve sıradaki hamlelerle karşınızdayız.

Bomba 1!

İşte Cimbom'un yeni hocası

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray, Rumen ekolünü yeniden yaşatmak için önce eski göz ağrısı Lucescu'nun kapısını çaldı. Luce'nin "Gönderildiğim Galatasaray'a tekrar dönmek benim hayalimdi. Ancak teklifinizle birlikte anlamış bulunuyorum ki, bu hayalin altında aslında yarım kalan davamız yatıyormuş. Yıllar sonra hatanızı anlayıp geri adım atmanız üzerine ben bütün problemlerimi kafamda çözdüm. Şimdiki hedefim Fenerbahçe; onları da şampiyon yaparak tarihe geçmek istiyorum. Dolayısıyla teklifinizi üzülerek reddediyorum." cevabıyla şaşkına dönen yöneticiler, ne yaptıysa Rumen çalıştırıcıyı ikna edemedi.

Luce'nin ardından menajerlikten teknik direktörlüğe adım atmayı amaçlayan Popescu'yla görüşüp şartlarda anlaşamayan Galatasaray, Popescu'nun bacanağı olduğu için Hagi'yle yapmayı kararlaştırdıkları görüşmeyi de iptal etti. Romanya'nın hocası Victor Piţurcă'ya da bazı yöneticilerin ülkeyi tanımadığı için muhalefet etmesi üzerine eski oyunculardan Ionut Lutu gündeme geldi. Kısa süren Lutu'ya ulaşma çabaları, eski oyunculardan Ilie'nin yardımıyla olumlu sonuç verdi ve Ionut Lutu bir telefonla ikna edildi.

Mutu'yla Başlayan Rüzgar Kimlerle Devam Edecek?

Lutu'nun Galatasaray'ın teklifini kabul etmesindeki en önemli etkenin, Galatasaraylı yöneticiler tarafından kendisine verilen tam transfer yetkisi olduğu öğrenildi. Lutu'nun birinci şartı Mutu'nun ardından önce kaleci sorunu için kesin çözüm olarak alınacak ismi belirttiği, buna olumlu cevap alınca kendine güveni gelip orta saha ve forvete yapılmasını istediği takviyeleri de eklediği ve bu transferlerin gerçekleşmesini şart koştuğu sızan bilgiler arasında. Şimdi sıkı durun. Bu transferleri açıklıyoruz.

Bomba 2!

Kaleye kesin çözüm: Dumitru Stingaciu

Belki bir teklif gelir diye yıllardır Galatasaray'ı yakından takip ettiğinin ve mevcut kaleciler Aykut ile Orkun'un yetersiz olduğununun altını çizen Lutu, kendi oynadığı dönemde en büyük korkulu rüyası olduğunu söylediği Stingaciu'yu aranan kan olarak gösterdi. Kariyerinde 1 Şampiyon Kulüpler Kupası, 1 Süper Kupa, 8 Romanya lig şampiyonluğu, 2 Romanya Kupası ve 1 Türkiye Kupası gibi büyük başarılar bulunan Stingaciu'nun Galatasaray'a gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bomba 3!

Rakiplerin korkulu rüyası: Marius Maldarasanu

Türk futbolseverler onu Beşiktaş'ta tanıdı. Fuleli koşuları, yıpratıcı driplingleri ve Tanrı vergisi çalım yeteneğiyle gönüllerde taht kuran fakat İstanbul gece hayatına karışmasıyla performansını kaybederek silinip giden Maldarasanu, zorlu Rapid Bucharest macerasıyla eski günlerinden ders almış durumda. Onu en yakından tanıyanlardan Ionut Lutu, Maldarasanu'ya takımın beyni görevini vermeye hazırlanıyor.

Bomba 4!

Bu kez olacak: Florin Bratu

Geçmiş dönemde Galatasaray'da forma giyen ve sıkça şans bulmasına rağmen pek varlık gösteremeyen Bratu, transfer olduğu Fransız ekibi Nantes'ta da kendini kanıtlayamayıp ülkesinin Dinamo Bucharest takımına dönmüştü. Burada gösterdiği performansla parmak ısırtan ve tüm Galatasaraylıların kafalarını duvarlara vurmasına neden olan Bratu, "Herkes ikinci bir şansı hak eder" mottosuna inanıyor ve yeni dönemde Galatasaray forması giymeye hazırlanıyor. İsmi bizde saklı bir Galatasaray yöneticisi dostumuzdan öğrendiğimize göre, bu transferin gerçekleşmesi bir tez konusu olmalıymış; zira Real Madrid, Barcelona, Nusaybin Demirspor ve Arsenal gibi takımlar tarafından da istenen Bratu, bir çok takımdan daha az ücret vadetmesine rağmen kendisine anlatılanlardan çok etkilenmiş ve Galatasaray'ı seçmiş.

0 yorum: