14 Haziran 2008 Cumartesi

Ertan da Galatasaray'da

Galatasaray'da transfer bombardımanı devam ediyor. Sarı kırmızılıların patlattığı bombalar bitmek bilmiyor. Son bomba Sarıyer'in genç golcüsü Ertan. Dün akşam Adnan Polat başkanlığında toplanan Futbol Şubesi, daha önce eski teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın Çayırbaşı Stadı'na gidip Bursaspor karşısında bizzat izlediği ve iki gol attığı maçta çok beğendiği 1987 doğumlu Ertan Koç'un transferini masaya yatırdı. Geleceğin takımını oluşturmak ve şampiyon olmaktan ziyade yeniden şampiyonluklara ambargo koymak hedefiyle yola çıkan yönetim, bilindiği gibi genç ve gelecek vaadeden oyuncularla ilgili hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, uzun bir takip döneminden sonra geleceğin Galatasaray'ı planları içerisinde düşünülen genç yıldızın transferini bitirmek için yönetim dünkü toplantısının ardından harekete geçti. İlk olarak Ertan için 3 milyon euro talep eden Sarıyer Başkanı Mehmet Tahir Sarıoğlu, uzaktan akrabası olan Sabri'nin de araya girip kendisini İsviçre'den telefonla arayarak ricada bulunmasıyla yumuşadı ve Ertan'ı 250 bin Türk Lirası + isimleri daha sonra belirlenecek 2 genç futbolcu (kiralık) karşılığında Galatasaray'a vermeye razı oldu.

Ertan ise yaptığı açıklamada "Nereye geldiğimin ve işimin ne derece zor olduğunun farkındayım, ancak ben tüm zorlukları çalışarak aşacağıma inanıyorum. Çok mutluyum, sonuçta İstanbul takımlarında oynamak her oyuncunun hayalidir. Keşke bir de idolüm olan Hakan Abi'yle birlikte oynayabilme şansım olsaydı, o zaman daha da mutlu olurdum, onunla aynı formayı terletmek hayalimdi. Altyapıdaki Efecan Karaca'yla eski arkadaşız, Sarıyer sokaklarında birlikte az maç yapmadık, Galatasaray'da da büyük işlere imza atacağız. Cimbom'la bu sezon Avrupa'yı sallarız. Hedefim Allah'ın izniyle önce A milli forma, ardından Avrupa. Karakterim ve yaradılışım bu hedeflere ulaşmamda bana yardımcı olacak." şeklinde konuştu ve son olarak kendisinin bugünlere gelmesinde yardımcı olan eski teknik direktörü Orhan Yüce'ye şükran duyduğunu ekledi...

Bu sezon 33 maçta forma giyen Ertan'ın, 3'ü Fortis Türkiye Kupası'nda Bursaspor ve Denizlispor'a olmak üzere 15 golü var. Agresif yapısıyla tanınan 21 yaşındaki oyuncu, bu maçlarda 8 de sarı kart gördü. Sarıyer altyapısının ürünü olan Ertan, A Takım'da forma giymeye başladığından itibaren geçen kısa sürede taraftarların sevgilisi konumuna gelmişti. Galatasaray'a transferi Sarıyer camiasında büyük infial yaratan Ertan konusunda, lacivert - beyazlı taraftarlar da ikiye bölündü. Bir kısım taraftar "Ertan bizim geleceğimizdi. Başkan geleceğimizi sattı, artık Süper Lig'e çıkamayız." derken, bazı taraftarlar da Ertan'ın Galatasaray'a transferinin Sarıyer Spor Kulübü için bir gurur kaynağı olması gerektiğini söyledi. Transfere karşı çıkanlardan bir grup da kulüp binasına yürüyerek siyah çelenk bıraktı. Bir süre tezahürat yapan ve kulüp bahçesinde oturma eylemi düzenleyen grup, daha sonra yine tezahüratlarla dağıldı.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bölde bomba olmazki:)) ertan zeytınburnu çocuğu efecan sarıyer cocuğu aynı sokaklarda oynamışlar he vay bee:)bu harbii bomba:)

10 Ağustos 2008 04:01
Adsız dedi ki...

Kiskananlar catLasinnnnnnnn;);)

1 Ocak 2009 10:36
Adsız dedi ki...

bu transferr haberi gercektir bursasporun denızlısporun gazıantep sporunda pesınde oldugu bu genc futbolcuyu galatasaray renklerıne baglamak ıstemıstır fakat sarıyer spor kulubu menfaatlerı ıcın bır sezon daha sarıyerde kalması gerektıgı ıcın kalmıstır ffutbolcuya basarıların dewamını dılerım ..

6 Şubat 2009 17:12
scapula dedi ki...

Biliyorum gerçek olduğunu. Yoksa nereden aklıma gelsin Ertan! Hoş ben de Sarıyerliyim gerçi...

Fotogol, Fotospor bile tutturuyor bazen. E biz de bir kez olsun "Biz demiştik." diyelim diye yazmıştım bu haberi. Yoksa Kalli geldi, Sarıyer'in sahasının tadilatta olduğu dönemde Çayırbaşı Stadı'nda izledi Ertan'ı; oyuncu kulübünden istendi, vesaire...

9 Şubat 2009 13:04