9 Haziran 2008 Pazartesi

FerguSON - Skibbe Cimbom'da

Galatasaray'ın Alex Ferguson rüyası sona erdi. Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz çok özel röportajda Yiğit Şardan'ın da belirttiği gibi, İskoç teknik adamın yönetime sunduğu ağır şartlar bu transferin gerçekleşmesine mani oldu ve Galatasaray'daki Alex Ferguson dönemi başlamadan bitti.

Bu gelişmenin ardından Antalya Belek'teki 7 yıldızlı Rixos Premium Otel'de ekmek elden su gölden tatil yaptırılarak oyalanan Michael Skibbe, apar topar İstanbul'a çağrıldı ve kendisiyle 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Ferguson gibi marka bir isimle anlaşılamamasının ardından Skibbe'de karar kılınmasının nedeni, yönetimin birlikte çalışabileceği, işbirliği yapabileceği bir teknik adamı tercih etmesi. Zira, daha önce Kalli, Mehmet Topal'ı; Gerets ise Manisa'dan ilk geldiğinde Arda'yı yedek birakmak istemiş, Adnan Polat teknik adamları bu oyuncuları oynatmaya zorlamış ve bu sayede Galatasaray bugün Milli Takım'la Euro 2008 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden bu iki ismi kazanmıştı. İşte bu yüzden egosu makul seviyede, yönetimle işbirliğine yatkın, genç ve başarıya aç olan Skibbe göreve getirildi. Skibbe tercihinde etkili olan bir diğer önemli husus da hayallerdeki teknik adamın Alman olması. Aykut, Volkan, Hakan, Barış, Serkan, Lincoln ve Ümit Karan, takımda Almancayı anadili gibi konuşabilen isimler. Böylece uyum sorununun da kolayca aşılması planlanıyor.

Öte yandan Skibbe'nin Leverkusen'den bazı eski oyuncularının transfer edilmesini isteyebileceği, ayrıca Adnan Polat'ın İtalya'da forvet transferi için temasta bulunduğu öğrenildi. Dünya basınında çıkan Crespo ve Suazo haberlerinin gerçek dışı olduğunu, yönetimin asıl hedefinin Juventus'tan yedek kalmayı sorun etmeyecek genç bir forvet oyuncusu olduğunu da belirtelim. Anlaşıldığı söylenen Simic'in transfer edilmek istendiği doğru, ancak anlaşma gerçekleşmedi ve görüşmeler sona erdi. Son olarak, bir kaleci ve bir santrfor transferinin kesin olarak yapılacağını ekleyelim. Ancak ileri uca alınacak isim yıldız değil, geleceğe yönelik bir transfer olacak.

1 yorum:

makduman dedi ki...

Keşke Suazo gelse, Cagliari takımının muhabiriyken kendisiyle hep sohbet ederdim. Hedefinin oynayabileceği büyük takımlar olduğunu söylerdi. İzlemekten de keyif alırdım keratayı. Çalım atan, fişek gibi koşan bir elemandı. Sonra Cagliari'den kardeş takım İnter'e geçti. İnşallah gelir Galatasaray'a.

10 Haziran 2008 02:47