28 Haziran 2008 Cumartesi

"Hami"lli Takım

Fatih Terim'in Euro 2008 sonrası Kongo'nun başına geçeceğini çok önce açıklamıştık. Nitekim, turnuvanın bitimiyle birlikte kendisi de Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı. Şimdi herkesin aklındaki soru doğal olarak şu: "Peki Türkiye'nin başına kim geçecek?" İşte bu sorunun cevabı, haberimizde. Yine yeni yeniden, ülke gündemini belirleyecek bir transferi BombaTransfer farkıyla ilk biz veriyoruz.

Önceki akşam Hasan Doğan başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki binasında toplanan federasyon, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün kim olacağı konusunu masaya yatırdı. İlk oturumda adaylar belirlendi: Rasim Kara, Mustafa Denizli, Guus Hiddink ve Hami Mandıralı. İkinci oturumda adayların ayrıntılı olarak incelendiği toplantıda, Hami Mandıralı ismi başarıya açlığı gözönünde bulundurularak hemen ön plana çıktı. Daha sonra yapılan oylamada da Mandıralı, Guus Hiddink'in önünde açık ara birinci geldi.

Birinci adayın netleşmesi üzerine, sıra hükûmetin onayını almaya geldi. Bilindiği gibi AKP hükûmetinin futbolu ele geçirme çabaları, kulüp başkanlıklarıyla başlayıp uzun süre çalışmalar sonucu federasyon başkanlığına Hasan Doğan'ın seçilmesiyle meyvelerini vermişti. İşte o Hasan Doğan, devletin ileri gelen isimlerinden onay almadan hiçbir adım atmayacağını daha önce bizzat devlet büyüklerine bildirmiş ve büyük takdir toplamıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da çok eski arkadaşı olan Doğan, meclisteki gizli oturumdan onay çıkmasının ardından, Trabzonspor'a yakınlığıyla bilinen Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak'la görüşerek, Hami Mandıralı'yı ikna etmesini istedi. Özak'ın "Bu işi oldu bil Hasancığım." sözleri üzerine rahatlayan Doğan, ısrarlı telefonlarım üzerine dayanamayarak Hami'yle büyük ölçüde anlaştıkları bilgisini BombaTransfer okuyucularıyla paylaştı.

Yaklaşık üç buçuk saattir ulaşmaya çalıştığım Hami Mandıralı'yla ise, az önce irtibat kurabildim. Telefonlarının susmadığını, herkesin "hayırlı olsun" demek için kendisini aradığını belirten çiçeği burnunda teknik adamla hemen bir tele-röportaj yaptım. Yakında bu sütunlarda...

***

Minik bir açıklama: Geçtiğimiz hafta yaşananlardan sonra, takdir edersiniz ki biraz kafamı toplamaya ihtiyacım vardı. Güçlü yapım ve dostlarımın desteklerini esirgememeleri sayesinde bu şoku çabuk atlattığıma inanıyorum. Yaşadıklarım az buz şeyler değildi, beni ve ailemi çok etkiledi ancak bu haberde de gördüğünüz gibi ikiyüzlülüklerle savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Spor basınının bağımsız ve dürüst sesi BombaTransfer'de daha uzun yıllar birlikte olacağız, hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Doğru haberde kalın.

0 yorum: