15 Haziran 2008 Pazar

PuYOL'a Geldi

İspanya'dan bomba transfer haberleriyle döneceğimi bildirmiştim. Necati Ateş bombasını patlatan Los Galacticos lakaplı Real Madrid, şimdi de Barcelona'nın efsane ismini renklerine katıyor. Barcelona'da efsaneleşmiş kaptan Puyol, Real Madrid'in ısrarlarına dayanamadı ve kendini 3 yıllığına mavi beyazlı yapacak olan sözleşmeye imza attı. Transferin perde arkasında ise tanıdık iki isim var! Rüştü ve Necati! İşte tüm ayrıntılar...


Kuşbaşı yapsalar gitmem

Ezeli rakibi Barcelona'ya unutamayacak bir darbe vurmaya hazırlanan Madrid ekibi, gözünü hemen kaptana dikti. Carles Puyol'un Marca gazetesine 15.04.2003 tarihinde verdiği röportajda "Krematoryumda canlı canlı yaksınlar, isterlerse kuşbaşı yapsınlar Real Madrid'e gitmem. Sırf Real Madrid yüzünden o şehiri de sevmiyorum. Vize işlerimi bile başkalarına vekaletle yaptırıyorum. Sadece deplasmana mecburen gidiyorum." diye sert bir dille Real Madrid transferini yalanlasa da bundan 5 sene sonra bu transfer gerçekleşti.



Necati'den tüyo

Transferi gerçekleştirebilmek için çareler arayan Madrid yetkililerine Puyol cevap vermedi. Kara kara düşünen yöneticilere Necati sürpriz bir teklif sundu. 15 maç ilk 11 oynama garantisi şartıyla Puyol'u ikna edebileceğini belirtti. Necati'yi her maç ilk 11 düşünen yöneticiler bu teklifin amacını anlamasa da işlerine geldikleri için seve seve kabul ettiler. Bu işi nasıl halledeceği ile ilgili gelen soruya "Rüştü abi var bizim kaleci, onlar eski takım arkadaşları. Zamanında Puyol'a çok emeği geçti Rüştü'nün, az kurtarmadı onu beladan, ona söyleyelim ikna eder kırmaz abisini" şeklinde cevap verince yöneticiler hemen bu işi bitirmesi için Necati'ye tam yetki verdi.


Rüştü-Puyol Görüşmesi

Rüştü eski takım arkadaşını birkaç sözle ikna etti. Bu görüşmenin ayrıntılarını bilemediğimiz için fazla bilgi veremiyoruz. Ancak TURKCELL hat ile yapılan görüşme, bağlantılarımız vasıtasıyla öğrendiğinmiz kadarıyla sadece 2 dakika 32 saniye sürdü. Böylece Puyol Real Madrid yetkililerini arayarak imza için hazır olduğunu bildirdi.


Tepkiler

Bu transferi bizim aracılığımızla öğrenen Barcelona taraftarları çılgına döndü. Domino etkisiyle bir anda bütün dünya ajanslarına flaş haber olarak giren haberimizi Puyol doğruladı. Barcelona taraftarları üstünde Puyol resmi olan 1 dolarlık banknotlar hazırladı ve Camp Nou'daki derbiyi beklemeye başladı.

0 yorum: