24 Haziran 2008 Salı

Kararlıyız!

Sadece sizler için çalışan ve tek politikası yalandan, dolandan uzak durmak olan bombatransfer ekibi, ne yazık ki zor bir dönemden geçiyor. Son haberimizi hatırlayan okurlarımız olacaktır. Hakan Şükür'ün transfer haberinden sonra da başka bir haber giremedik. Ne yazık ki bu haber, size ulaştırdığımız son haber olabilir.

Gülen: Henüz Değil


Aldığım duyumları büyük bir heyecanla yayına hazırlarken, hiç beklemediğim bir anda telefonum çaldı. Arayan, Fettullah Gülen'in kendisiydi. Şimdi anlıyorum ki, ekibimizde Fettullah Gülen cemaatinden insanlar bulunuyormuş ve yapacağımız haberi kendisine hemen ulaştırmış. (Yıllardır tanıdığım ve sitenin imtiyaz sahibi olan Cem Işıkoğlu, ertesi gün blogdan desteğini çekmiş ve kayıplara karışmıştır.) Telefonda keyifli bir sohbete başlayacağımızı ve Hakan Şükür haberini ilk ağızdan doğrulatacağımı düşünen ben, hemen çağrıyı cevapladım ve halini sordum. Kendisi bana sinirliydi ve haberi kesinlikle yayına koymamamızı, Yargıtay'dan çıkacak kararı beklediğini ve kararın hiçbir şekilde etkilenmemesi gerektiğini söyledi. (Bugün alınan karar ile Fettullah Gülen'in yurda dönüş yolu açıldı, fakat biz bu haberi uzun bir süre önce vermiştik.) Ben bunu prensiplerimiz gereği yapamayacağımızı söyleyince, uzun süre tartıştık ve sonunda hiç beklemediğim tehditler ile karşılaştım.

Cemaat Yanımızda


Ertesi gün bloga erişimimiz koparıldı ve merkezimiz polisler tarafından arandı. Kanıt bulamayan polisler, vergi borcu nedeniyle ofisimizi kapattı. Başımıza gelen aksilikler (!) bunlarla da bitmedi. Ofise gelmek üzere yola çıkan Ata(scapula) isimli arkadaşımızdan henüz haber alabilmiş değildik. Çarşamba gecesi girilen haberden sonra Perşembe günü başımıza gelenler, bir tesadüf olamazdı. Biz bunları düşünürken, gelen bir telefon arkadaşımızın kaçırıldığını haber veriyordu ve 24 Haziran Salı gününe kadar kimseye bu olaylardan bahsetmememiz adeta emrediliyordu!

Savaşa Devam!


Son kalan paramızla Marmolista'yı Güney Amerika'ya yolladıktan sonra Genç ile göz göze geldim ve şimdilik beklemenin doğru olduğuna karar verdik. Heyecanla Salı günü ne olacağını bekliyorduk, belki de Ata arkadaşımız öldürülecekti, belki de sadece bizi oyalıyorlardı. Fakat bugün serbest bırakılan ve 5 günlük Zaman Gazetesi ile yanımıza gelen Ata, bırakıldıktan sonra sürekli takip edildiğini ve kuşkulanmamaları için bedava dağıtılan gazeteyi yanında taşıdığını anlattı. Hemen üç yoldaş bir toplantı yaptık ve oy birliği ile devam etmeye karar verdik.

Bundan sonra belki bazı arkadaşlarımız hapse gidecek, bazılarının başına hiç istemediğimiz kazalar gelecek. Fakat biz biliyoruz ki, sizin için çalışmak, sizi doğru haberlere ulaştırmak bizim asıl amacımız ve şimdilik kullandığımız internet kafeden, sizlere ulaşmaya devam edeceğiz. Tüm okurlarımız bizi takip etmeye devam etsin.

Bombatransfer ekibi adına
Arda

1 yorum:

Nazmi Hasdemir dedi ki...

arkadaşlar ucuz atlatmışsınız, bu ülkede doğru yazanı döverler. Kovarlar, ali menfaatleriniz için namaza oruca başlayın. hazır milli takımı koruma altına almışlarken. yayınladığınız transfer haberinden sonra hocanın dönüş biletini almasına anlam veremedim. nerden biliyosunuz kardeşim uyuyan arının götüne çop soktunuz. sizin yüzünüzden belkide gelecek Fatullah efendimiz.

24 Haziran 2008 21:17