6 Haziran 2008 Cuma

GalataSIRay

Dünya futbolu şokta. İngilizler şaşkın, Avrupa şaşkın. Galatasaray dünyada yılın en önemli transfer hamlesini gerçekleştirmek üzere. Tam 22 sezondur Manchester United'ın başında bulunan, İngiliz futbolu ve Manchester United'ın adeta sembolü haline gelmiş olan Alex Ferguson, Salı akşamı Galatasaray için İstanbul'a geldi. Resimde gördüğünüz gibi havaalanında BombaTransfer ekibine yakalanan Sir unvanlı teknik adam, tedirgin hareketleriyle dikkat çekti. Daha sonra yanımıza gelen Galatasaray yöneticisi Murat Yalçındağ'ın ricası üzerine bu haberi bir süre gizli tutmayı düşündük. Öyle ya, koskoca Alex Ferguson ülkemize geliyordu ve bu transferin yatmasını hiçbirimiz istemezdik. Ancak daha sonra haberci kimliğimiz ağır bastı ve heyecanımıza yenik düşerek Galatasaray kafilesini gizlice takip ettik. Yine de Yalçındağ'ın ricasına sadık kalarak, Ferguson'un nerede saklandığı gibi bazı bilgileri gizli tutacağız.

Her şey, dün duyurduğumuz Tugay'ın Galatasaray'a transferiyle ilgili detaylı bilgi almak üzere Kerimoğlu ailesini telefonla aramamızla başladı. Telefona çıkan Etkin Hanım'ın, eşi Tugay'ın Ferguson'la birlikte çalışacağı için çok heyecanlı olduğunu ağzından kaçırmasının ardından gerisi çorap söküğü gibi geldi. Derhal dış hatlarla ilişkilerimizi kullanarak Ferguson'un İstanbul'a iniş saatini öğrendik ve artık ona yapacağımız sürpriz karşılama için hazırdık. Bizi gördüğünde şoka uğramış gözüken İskoç teknik adam, transferi yalanlamaya bile gerek duymadan, sorularımıza hiçbir şey anlamıyormuşçasına bakmakla yetindi. Arkasından gelen Murat Yalçındağ, Ferguson'u alandan uzaklaştırdı ve bizden bu transferi birkaç gün saklamamızı istedi. Bir arkadaşımızın "Biz haberciyiz, ne kadar saklayabiliriz ki? Şimdiden söyleyelim, halkımızdan haberleri esirgemeyiz." sözü üzerine Yalçındağ, arkadaşımızı telefonla görüştürdüğü Yiğit Şardan'a havale etti. Yiğit Şardan'ın "Ne yapayım? Aziz Yıldırım gibi patronlarınızı mı arayayım? Yazmayacaksınız, o kadar." dediğini de not düşelim ve buradan Yiğit Şardan'a cevap verelim:

Sayın Yiğit Şardan,

Bizde yalan yoktur, kirli ilişkiler de yoktur. Hiçbir çalışan arkadaşımızı, işini layıkıyla yaptığı için görevden uzaklaştıracak değiliz. Bize bunu yaptırmaya da kimsenin gücü yetmez. Bilginize...

Yiğit Bey'in sözleri, Yalçındağ'ın isteğine uyacağımız varsa da bunu yapmamamıza neden oldu ve ekibi takip ettik. Ferguson'u, hem 3 gündür onu arayan Manchester United yöneticileri ve hatta bizzat kulübün sahibi Malcolm Glazer'den, hem de basından kaçırmak için akıl almaz bir yol seçen yönetim, onu önce Adnan Polat'ın memleketi Erzurum'da bir dağ evinde saklamaya karar verdi. Ardından Erzurum'un tahmin edilebileceği gerekçesiyle alakasız bir şekilde Trabzon'un Sürmene Platosu'nun az ilerisinde bulunan şirin ilçesi Of'a götürülen Ferguson, Karadeniz'in güzelliklerine hayran kaldı ve bir gün Trabzonspor'da da çalışabileceğini yakın çevresiyle ve aslen Trabzonlu olan eski yönetici Ergun Gürsoy'la paylaştı. Ferguson'un şu anda tam olarak bulunduğu yeri ise açıklamayacağız söylediğimiz gibi.

Sıkılmasın diye gelişi şerefine kapalı kapılar ardında bir gece düzenlenen Ferguson'a rakı, hamsili pilav ve mıhlama ikram edildi. İşte Karadeniz kültürünü benimseyen Sir Alex Ferguson'un Of'ta yalnızca BombaTransfer ekibi tarafından çekilmiş, o geceden ve ertesi sabahtan fotoğrafları:

0 yorum: