19 Haziran 2008 Perşembe

Şükür Kavuşturana


Hakan Şükür'ün ayrılma haberini, bizi sıkça takip eden okurlarımız hatırlayacaktır. Gündeme bomba gibi düşen haberden sonra Galatasaray cephesi karışmış ve taraftar ile karşı karşıya gelmek istemeyen Adnan Polat, Hakan Şükür'ün heykelinin dikilmesine varan tekliflerle kaptanın gönlünü almak istemişti. Fakat ayrılığı kafasına koyan ve bunu yakın dostları ile paylaşan Hakan, Amerika'ya gitmekten vazgeçti! Bu kararın arkasında ise, çok konuşulacak bir isim yatıyor.

Fettullah Gülen iddiası!


Amerika'dan önce eski takım arkadaşı Abel Xavier'i arayan ve aradığı ortamı bulduğuna inanan Hakan, gelen şok bir telefon ile kararını değiştirdi. Kral'ın akıl hocası Fettullah Gülen, Hakan Şükür'ü arayarak transferden vazgeçirdi! Her transferini danıştığı Gülen'in negatif tavrı, Hakan'ın bu kararında etkili oldu. İşte o görüşmenin özeti:
Önce günlük konuşmalarını yapan Kral ve Gülen, daha sonra transfer dedikodularını değerlendirir. Kral, Gülen'in yanına geleceği ve çok sevdiği futboldan kopmayacağı için mutlu olduğunu söyler. Fakat hiç beklemediği bir cevap karşısında adeta yıkılır. Gülen, çok yakında Türkiye'ye geleceğini ve Amerika'da aradığını bulamadığını Hakan'a anlatır. Ayrıca Türkiye'de ona ihtiyacı olacağını yineler. Akıl hocasının bu ısrarı üzerine Türkiye'den gelen tekliflere sıcak bakacağını dostlarına söyleyen Hakan, bu sefer başka bir dostu tarafından aranır.

Özbuğday: Seneye Bizimlesin


Telefonu kapatarak düşüncelere dalan Hakan Şükür, bu sefer de başka bir dostunun aramasıyla şoke olur. Telefonun diğer ucunda bu sefer Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday vardır. Kısa bir konuşmanın ardından Özbuğday ağzından baklayı çıkartır ve Konyaspor adına Hakan'a transfer teklifini yapar. Kesin bir cevap veremeyeceğini belirtmesine rağmen Özbuğday garantiyi alana kadar telefonu kapatmaz ve Hakan'ın onayını aldıktan sonra "Seneye bizimlesin" diyerek telefonu kapatır. Hakan için artık yeni bir dönem başlamıştır.

İşte basında çıkan Konyaspor-Hakan flörtünün perde arkasında gerçekleşen konuşmalar bunlardır. Hakan-Gülen-Konyaspor cephelerinden son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.