1 Haziran 2008 Pazar

Ortalık Karıştı!


Fenerbahçe'nin şok bir biçimde Emre Belözoğlu'nu renklerine bağlamasının ve sonrasında Galatasaray'ın buna Tuncay ve Vederson hamleleriyle karşılık vermesinin ardından kızışan transfer borsasında son gülen Fenerbahçe mi oluyor?

Sarı kanaryalar, çok gizli yürüttüğü operasyonla Cimbom'a öyle bir darbe vuracak ki, Galatasaray'ın buna nasıl karşılık vereceği veya karşılık verip veremeyeceği merak ediliyor. İşte şok operasyon!

Hafızası kuvvetli sporseverler hatırlayacaktır, geçtiğimiz yılın en büyük transfer bombası Nijeryalı Olalekan Ibrahim Babatunde'ydi. Biz yine de hatırlamayanlar için özet geçelim. Zamanın Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ın "Öyle bir yıldız getireceğim ki, Lincoln bile gölgede kalacak" sözleri üzerine basın mensupları ortaya bir dolu isim atmış, ancak beklenen haber Malta'dan gelmişti. Tarihler 10 Temmuz'u gösterirken, Malta 1. Futbol Ligi'nin 101 yıllık Msida St. Joseph kulübünün resmi internet sitesi msidastjoseph.com'da, kulübün finansal direktörü Alan Abela-Wedge tarafından yapılan açıklama şöyleydi:

Babatunde to sign for Turkish giants Galatasaray

It is with great honor for to announce that Olalekan Ibrahim Babatunde tomorrow morning is going to sign with Turkish giants Galatasaray. For Msida SJ this is a great honor to be able to say that a small club like us had a player that the following season ended up with Galatasaray. from here we wish to thank Babatunde for everything he did and wish him best of luck in his new fantastic adventure.
Bu transfer girişimi, henüz imza atılmadan St Joseph'in resmi sitesinde açıklanınca, Fenerbahçe devreye girip fiyat yükseltti ve Adnan Sezgin, Malta Kulübü'nün kötü niyetli olduğunu belirterek teklifini geri çekmişti. Basına da bu haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Sezgin'in asıl amacı, bir sonraki sezon (bu sezon) kontratı bitecek olan Babatunde'yi bedavaya getirmek, böylece etiğe aykırı davranan St Joseph kulübünü cezalandırmaktı.

Adnan Sezgin'in de onayını alarak Mseda St Joseph'le yollarını ayırıp Danimarka Superliga takımlarından AC Horsens'e 1 yıllık imza atan Babatunde, sır gibi saklanan anlaşmanın sonucu olarak bu sezon Galatasaray'a gelecekti. Geçen yıl çıkan haberlerin unutulmuş, medyanın ilgisinin başka yönlere kaymış olması Galatasaray'ın işini kolaylaştırıyordu. Ne var ki, iki gün önceki "Nijerya'nın Babaları Dönüyor" başlıklı özel haberimizin ardından herkesin aklına gelen "O değil de bi Babatunde vardı, ne oldu ona?" sorusunu sizin için araştırdık ve şok bilgiye ulaştık.

Haberimizin ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aklına Babatunde gelmiş ve Yıldırım kurmaylarını toplayarak ilk uçakla Danimarka'ya gitmiş. Liglerin bittiğinin anlaşılmasıyla birlikte hiç vakit kaybetmeden ikinci uçakla Nijerya'ya giden yönetici ordusu, Babatunde'nin sokağına geldiğinde çocukluk arkadaşı Omam'dan acı haberi alır: Babatunde 15 dakika önce İstanbul yoluna çıkmış, Galatasaray'la sözleşme imzalamaya gitmiştir. Tam umutlar tükenirken Babatunde'nin yolculuğu balonla yaptığını duyan Yıldırım pes etmez, üçüncü uçakla tekrar İstanbul'a döner. Meterolojiyle yapılan bir dizi görüşme ve NASA'yla anlaşmalı olarak yapılan izlemeler sonrası Babatunde'nin İstanbul'a iniş saati hesaplanır ve oyuncu Florya istikametine giden trene Sirkeci'den binerken kaçırılır. Büyük paniğe kapılarak anlaşılamayan dillerde bağıran Babatunde, Aziz Yıldırım'ın çantasını açmasıyla birlikte mest olur ve kafasını camdan uzatıp Türkçe olarak "Enbuyu, Fenerbaaçe" diyerek İstanbul sokaklarında dolaşır. Henüz 15 yaşındayken Parma tarafından transfer edilip eğitimden geçirilen, 2005 yılında Malta'da yılın yabancı futbolcusu da seçilen Babatunde'nin, Fenerbahçe'nin aradığı golcü olduğunu istatistikler de net olarak ortaya koyuyor:

Season Club Ctry Lgue M G
2002-03 Arezzo ITA III 5 0
2002-03 Piacenza ITA I 2 0
2003-04 Piacenza ITA II 3 0
2004-05 Mons BEL I 18 2
2005-07 Msida St. Joseph MLT I 23 2
2007-08 Horsens DAN I 0 0


İki takım arasındaki transfer savaşında şimdilik son gülen, Galatasaray'ın 1 yıldır bütün masraflarını üstlendiği Olalekan Ibrahim Babatunde'yi transfer eden Fenerbahçe. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler göreceğiz...

0 yorum: