10 Haziran 2008 Salı

Fener'e Dev ENGEL!

Fenerbahçe, Twente ve Hollanda Milli Takımı'nın başarılı ön liberosu Orlando Engelaar'ın işini bittirdi. Fenerbahçe, bu transfer için 1.96 boyundaki dev oyuncunun kulübüne 18 milyon euro ödeyecek.

Önceki gece İtalya - Hollanda maçını televizyonda izleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 29 yaşındaki oyuncuyu çok beğendi ve hemen fiyat araştırmasına girdi. Çok geçmeden araştırma ekibinin yaptığı inceleme sonucu Alman Schalke 04 takımının Avrupa Şampiyonası öncesi Engelaar için 5 milyon euro önerdiğini ancak oyuncunun kulübü Twente'nin 9 milyon'da direttiğini öğrenen Yıldırım, bunun üzerine bizzat FC Twente Başkanı Joop Munstermann'ı arayarak, "Schalke'nin teklifini kabul etmemiş, 9 milyon euro'da ısrar etmişsiniz. Oyuncunun dün oynadığı müthiş futbolla fiyatını arttırdığı da bir gerçek, eminim Avrupa'nın önde gelen kulüpleri şimdi Engelaar için sıraya dizilecekler. Ancak ben bu işi hemen bitirmek istiyorum. Bu yüzden de şampiyona öncesi istediğinizin tam 2 katını, 18 milyon euro'yu gözden çıkarıyorum. Teklifim yalnızca şimdi geçerlidir. Veriyor musunuz?" dedi ve kulübün içinde bulunduğu ekonomik koşulları da hesaba katan Munstermann'ın olumlu cevabıyla birlikte vakit kaybetmeden Hollanda'ya bir ekip yolladı.

İşi her açıdan sıkı tutan ve oyuncuyla da yine kendisi irtibat kuran Aziz Yıldırım, aldığı ikinci olumlu cevabın ardından Engelaar'a faks yoluyla imza da attırdı. Şimdilik başkanın kasasında bulunan sözleşmeye göre Engelaar yıllık 4,5 milyon euro garanti paranın yanısıra şampiyonluk ve Avrupa'da tur primleri de alacak. Transferin açıklanması ve resmiyet kazanmasıyla birlikte ülkenin dört bir yanındaki Fenerbahçelilere sürpriz yapma hazırlığındaki Fenerium'un 150 bin adet Engelaar forması bastırdığı ve Fenerbahçe Tv'nin Engelaar için özel klip hazırladığı da kulislerde konuşulanlar arasında.

Engelaar 29 yaşında, 1.96 boyunda ve 2006 yılından bu yana 10 numaralı formasını giydiği FC Twente'nin kaptanlığını yapıyor. 4 kez de milli formayı giyme onuruna erişen tecrübeli oyuncunun, Euro 2008 finalleriyle birlikte adından çok söz ettireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

0 yorum: